'My People Perish for Lack of Knowledge'

Welcome at the website of the Party for Love Governance in the Netherlands

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
De Staat van de Natie

TOPIC: De waan van de dag: de aanschaf van de ‘JSF'.

De waan van de dag: de aanschaf van de ‘JSF'. 31 Jan 2013 21:43 #19


  • Posts:20
  • Roeland's Avatar
  • Roeland
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Zat me vanavond tijdens het tv journaal ouderwets op te winden over de eventuele aanschaf van de JSF, het nieuwe speeltje van de luchtmacht dat al meer dan 100 miljoen euro per stuk kost. De bijkomende kosten om dergelijke toestellen volledig operationeel te houden gedurende 20 jaar zijn ongetwijfeld astronomisch…

Ja, maar we moesten toch bezuinigen? Het geld is toch op omdat we de corrupte banken moesten redden en niet te vergeten het corrupte Zuid Europa?

Bullshit natuurlijk, het geld is nog lang niet op, want we zitten blijkbaar in de luxe positie dat er over de aankoop van de duurste en dodelijkste speeltjes ter wereld gedacht kan worden.

De waarheid is dat we helemaal geen nieuwe straaljagers nodig hebben, we hebben nog een vloot die we kunnen gebruiken, totdat we zo ver zijn dat we werkelijk gaan ontwapenen en het wordt hoog tijd dat we nou eens eindelijk tot het inzicht komen, dat oorlog, wapens en defensie, zaken zijn die met gewelddadige conflicten te maken hebben terwijl het gezonde verstand toch op zijn minst streeft naar geweldloosheid. Op weg gaan naar geweldloosheid begint met het afleggen van wapens!

De waarheid is dat het ongezonde verstand van de huidige gemiddelde politicus ons wil doen geloven dat het allemaal wel nodig is en bovendien levert het toch ‘werkgelegenheid' op? (= modern toverwoord om politiek je zin te krijgen).
Echt Nederlands, trouwens, als er geld aan te verdienen valt, heiligt het doel de middelen. Slavenhandel, drugs, seks, wapenhandel, geldhandel, we zijn er wereldwijd berucht mee geworden, nietwaar? On-Nederlands overigens dat we miljarden uitgeven om er veel minder voor terug te krijgen..

Geweldloosheid bereik je niet met wapens, maar eerder met ontwapening, te beginnen met innerlijke ontwapening ofwel het zich ontdoen van egoïstische tendensen. Talloze miljarden hebben we sinds de 2 e wereldoorlog uitgegeven aan overbodig defensie materiaal, terwijl we de honger niet uit de wereld hebben geholpen, wat veel goedkoper is.

Stel je toch eens voor dat alle westerse legers en al het geld voor hun overbodige dure speelgoed zouden worden ingezet om de honger in de wereld daadwerkelijk te bestrijden…

Ik weet zeker dat de klus dan in een paar jaar geklaard kan zijn. Maar helaas is het collectieve bewustzijn van de mensheid nog te weinig spiritueel ontwikkeld om dergelijke ideeën te kunnen realiseren. Noem mij een idealistische dromer of een onrealistische fantast, ik heb de visie dat we toch die kant op moeten!

Het wordt hoog tijd dat er een nieuwe maatschappelijke discussie gaan voeren over een visie voor ons land in de 21 e eeuw aan het begin van het Waterman Tijdperk en de politieke consequenties die uit die visie voortvloeien.

De Partij voor de Liefde, die ik als alchemistisch virtueel experiment op het internet ontwikkel, is een project waarin ik een geïnspireerde visie, dus niet mijn persoonlijke visie gestalte geef. Natuurlijk ontkom ik er niet aan om deze visie op een individuele wijze te vertolken, wat iets anders is dan een louter persoonlijke visie.

Uiteindelijk gaat het om de ontwikkeling van een universele visie die in ieders hart gekend kan worden, ontsproten uit en altijd één met het wezen van de Liefde,

Liefde is een fundamenteel aspect van de alomvattende Geest van God, en dus een fundamenteel aspect van ons geestelijke leven. Zonder die onvoorwaardelijke Liefde in mijn hart, zou ik een levende dode zijn, een hol vat zonder inhoud.

Keuzes

Iedereen van ons staat voor fundamentele keuzes, die elke dag weer gemaakt moeten worden. Zo maak ik de keuze om te luisteren naar de Liefde die mij maant om de heilige woede die ik innerlijk voel bij het zien en horen van onwaarheid en ongerechtigheid te uitten. Ik maak de keuze om telkens weer mijn stem te laten horen, zelfs als het lijkt alsof ik een roepende in de woestijn ben. Want de woestijn van het moderne leven zelf is een illusie en achter de sluier van de waan van de dag gloort het innerlijke licht van een nieuwe tijd.

Ontwapening en geweldloosheid zijn een universeel onderdeel van iedere waarachtige spirituele ontwikkelingsweg. Daar kun je lang of kort over spreken, maar het gaat uiteindelijk er om wat wij in het dagelijks bestaan doen en laten. Wanneer wij als natie zo onevenwichtig veel blijven investeren in de oorlogsindustrie zijn we huichelaars als we beweren dat we vrede op aarde willen. Nu weet ik heus wel dat er bij defensie ook bezuinigd wordt, maar toch is ons nationale beleid op dit punt uit evenwicht.

De keuzes die we ten aanzien van ons ( defensie) beleid maken moeten in evenwicht en in lijn zijn met onze visie, intenties en morele waarden.

Het aanschaffen van welk oorlogstuig dan ook moet tot een minimum worden teruggebracht en eerst worden beperkt tot het noodzakelijke.

Zoals hier boven gezegd, is deze aanschaf in het geheel niet noodzakelijk en daarom een verspilling van geld, daarnaast drukt het ook nog eens op het negatieve saldo van het nationale karma.

Met dit laatste wordt bedoeld dat daden, ook nationale daden een wetmatig gevolg en reactie veroorzaken en wie het zwaard gebruikt, zal door het zwaard omkomen, is oud en wijs gezegde.

Roeland Solcer
Last Edit: 31 Jan 2013 22:18 by Roeland.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.261 seconds

Additional information